ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ SMARTPHONE:

HUAWEI MATE 20 PRO

Το Huawei Mate 20 Pro είναι το πιο ελκυστικό τηλέφωνο της κινεζικής αυτής μάρκας. Διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, τέσσερις κάμερες, μπορεί να φορτίζει ασύρματα άλλα τηλέφωνα και έχει μια πληθώρα μοναδικών χαρακτηριστικών. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τα τηλέφωνα της Huawei συνεχίζουν να βελτιώνονται συνεχώς. Το Mate 20 Pro είναι γεμάτο από εξαιρετικά χαρακτηριστικά και προσφέρει μια μοναδικά εναλλακτική λύση σε σύγκριση  με οποιοδήποτε άλλο κορυφαίο τηλέφωνο στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Πλεονεκτήματα

  • Μεγάλη οθόνη
  • Πολύ γρήγορη φόρτιση
  • Πολλά έξυπνα κόλπα, όπως δακτυλικό αποτύπωμα και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση
  • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι φανταστική
Μειονεκτήματα

  • Το λογισμικό της Huawei παραμένει μια αδυναμία

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τιμή κινητού :

  • Οθόνη OLED 6,39 ιντσών, οθόνη QHD + HDR
  • 4 κάμερες: κύριος αισθητήρας 40-megapixel
  • 6 GB μνήμη RAM / 128 GB
  • Ευρεία γωνία 20 megapixel
  • Μπαταρία 4200 mAh με φόρτιση Qi

Σύγκριση Τιμών

Τι Είναι το Huawei Mate 20 Prο;

Λίγο πιο ακριβό από το Samsung Galaxy Note 9 και μόνο ελαφρώς μικρότερο από το iPhone XS, το Huawei Mate 20 Pro είναι η ισχυρότερη πυροδότηση της εταιρείας εδώ και πολύ καιρό. Είναι μια πλούσια σε χαρακτηριστικά συσκευή, με τρεις φανταστικές κάμερες στο πίσω μέρος, μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ώστε να αντέξει πολλές μέρες και ένα μοναδικό σχεδιασμό.

Στην πραγματικότητα, αν δεν είχε το υπερβολικό και άσχημο λογισμικό της Huawei, το Mate 20 Pro θα ήταν το καλύτερο Android τηλέφωνο που θα μπορούσατε να αγοράσετε το 2018. Παρόλο που έχει περάσει ένας χρόνος, το συγκεκριμένο τηλέφωνο μένει σε σταθερή θέση λόγω των πολύ καλών χαρακτηριστικών του.

Σημείωση από τους συντάκτες: Λόγω της πρόσφατης απόσυρσης της άδειας χρήσης του Huawei Android, τα μελλοντικά τηλέφωνα Huawei και Honor δεν θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Google Play Services και ως αποτέλεσμα πολλές εφαρμογές Android, όπως το YouTube και το Gmail. Τόσο η Huawei όσο και η Google επιβεβαίωσαν ότι τα τηλέφωνα Huawei και Honor, όπως και αυτά που υπάρχουν σε αυτήν την κριτική, θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση για αυτή τη φορά. Μέχρι να μάθουμε περισσότερα για την κατάσταση που αφήνουμε τα αποτελέσματα σε όλες τις κριτικές μας για το Huawei, ωστόσο, καθώς αλλάζει η κατάσταση, θα επανεξετάσουμε αυτό το θέμα.

Huawei Mate 20 Pro: Σχεδιασμός

Μέσα σε λίγα χρόνια η Huawei έχει περάσει από τηλέφωνα ναυτιλίας τα οποία μοιάζουν σαν απομίμηση άλλων ναυαρχίδων στη δημιουργία κάποιων συσκευών που συγκαταλέγονται στα πιο επιδέξια κινητά που υπήρξαν ποτέ.

Το Mate 20 Pro είναι το καλύτερο τηλέφωνο της Huawei. Παρόλο που έχει σίγουρα έμπνευση από την καμπυλότητα της σειράς Samsung Galaxy S, παρουσιάζει αρκετή ατομικότητα για να ξεχωρίσει και προσωπικά θα το έβαζα στην κατηγορία με τα τηλέφωνα που έχουν το καλύτερο design.

Η Huawei έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά για να δημιουργήσει ένα τηλέφωνο με μια οθόνη 6,39 ιντσών η οποία εκτείνεται από άκρη σε άκρη έχοντας μόνο την απαιτούμενη εγκοπή. Επίσης, η εταιρεία μένει πιστή στην εφαρμογή καμπύλης οθόνης στο συγκεκριμένο smartphone. Όπως και το Galaxy S9, έτσι και το Mate 20 Pro εμφανίζει μεγάλα περιγράμματα και στο μπροστινό και στο πίσω μέρος της συσκευής.

Η Huawei είναι οπαδός πειραματισμού στα χρώματα και έτσι το Mate 20 Pro διατίθεται σε ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων. Το συγκεκριμένο κινητό που έχουμε στα χέρια μας είναι μια απο τις συσκευές της εταιρείας με σκουρόχρωμη πράσινη πλάτη που όχι μόνο φαίνεται υπέροχη, αλλά έχει κάποια προστιθέμενη υφή λόγω των ανυψωμένων γραμμών που τρέχουν από τη μια πλευρά στην άλλη. Επίσης, αν γρατσουνίσετε τα δάχτυλά σας στην επιφάνειά του ακούγεται σαν καταγραφή βινυλίου, κάτι το οποίο είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό μέσω των εικόνων.

Το περίεργο αυτό πίσω μέρος διατίθεται μόνο στις πράσινες και μπλε επιλογές, με τα άλλα χρώματα να αποτελούνται από μια πιο συμβατική, ομαλή πλάτη. Παρόλο που το Mate 20 Pro δεν είναι το τέλειο τηλέφωνο της αγοράς, εξακολουθεί να κερδίζει τα βλέμματα πολύ άνετα έχοντας αυτή την προστιθέμενη υφή.

Γύρω από τις πλευρές του τηλεφώνου βρίσκεται το κουμπί τροφοδοσίας και ο διακόπτης έντασης ήχου κατά μήκος της μιας άκρης, ενώ η άλλη άκρη είναι εντελώς απαλλαγμένη από κουμπιά. Προσωπικά, προτιμώ το κουμπί κλειδώματος να βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά από τα κουμπιά έντασης, καθώς μειώνει την πιθανότητα τυχαίων πιέσεων.

Το USB-C είναι η μοναδική θύρα του Huawei Mate 20 Pro. Δεν υπάρχει υποδοχή ακουστικών. Υπάρχει, ωστόσο, ένα IR blaster στην κορυφή σε περίπτωση που θέλετε για παράδειγμα, να μετατρέψετε το smartphone σας σε τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής σας.

Τώρα, σε αντίθεση με την Apple, η Huawei δεν σας αναγκάζει να χρησιμοποιήσετε μόνο το ξεκλείδωμα προσώπου. Αντίθετα, έχει τοποθετήσει έναν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη OLED του τηλεφώνου. Αυτή η μέθοδος ξεκλειδώματος επιτρέπει μια καθαρότερη εμφάνιση για την συσκευή.

Στην πραγματικότητα, αυτοί οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη θα γίνουν πιο δημοφιλείς μόνο εάν λειτουργούν όπως και οι παραδοσιακοί αισθητήρες. Αφού χρησιμοποιήσαμε το Huawei Mate 20 Pro για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορώ να πω ότι αυτή είναι μια καλή πρώτη προσπάθεια της εταιρείας και μάλιστα πολύ καλύτερη από αυτή της συσκευής Xiaomi Mi 8 Pro που διαθέτει επίσης αυτή την τεχνολογία. Ωστόσο, σημειώστε ότι θα πρέπει να πιέσετε πολύ πιο σκληρά από ό, τι θα κάνατε σε έναν τυπικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων έχοντας ως αποτέλεσμα να μην είναι τόσο αξιόπιστο.

Μαζί με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη υπάρχει και ένα σύστημα ξεκλειδώματος προσώπου που θυμίζει αυτό του iPhone XS. Αντί να χρησιμοποιήσετε απλά την κάμερα μπροστά για να καθορίσετε ότι είστε εσείς, το Mate 20 Pro χτίζει ένα χάρτη βάθους του προσώπου σας χρησιμοποιώντας ένα πομπό IR, και την κάμερα 24 megapixel.

Αυτό το σύστημα είναι πολύ πιο ασφαλές από απλούστερες λύσεις και έτσι αυτός ο τρόπος ξεκλειδώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις τραπεζικές και άλλες εφαρμογές που απαιτούν έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Λειτουργεί επίσης πολύ καλά στο σκοτάδι, χωρίς να αναγκάζει την οθόνη να ανάψει και να τυφλώσει τα κουρασμένα μάτια σας.

Huawei Mate 20 Pro: Οθόνη

Μια άλλη κορυφαία πτυχή του Huawei Mate 20 Pro είναι η εξαιρετική οθόνη OLED των 19,5: 9, 6,99 ιντσών. Το πλαίσιο γύρω από την οθόνη είναι στρογγυλεμένο στις γωνίες, καμπυλωμένο στις πλευρές και η ανάλυση της οθόνης φτάνει τα 3120 x 1440.

Δεν υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα εδώ, αλλά θα αναφερθώ στο μοναδικό σημείο που δεν μου άρεσε το οποίο είναι οι καμπύλες άκρες. Η κλίση της οθόνης κάτω από τις άκρες του τηλεφώνου διαδόθηκε για πρώτη φορά από τη Samsung με τη σειρά Edge της, και πιο πρόσφατα με τα ναυαρχίδα του Galaxy. Δεδομένου ότι η Samsung έχει βελτιώσει το σχεδιασμό της, κάνοντας τις πλευρές των συσκευών λιγότερο στρογγυλεμένες, παράδειγμα αυτού του σχεδιασμού αποτελεί το Galaxy Note 9. Στο Mate 20 Pro, οι πλευρές είναι πολύ καμπυλωμένες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα απότομο φινίρισμα.

Θα παρατηρήσετε επίσης ότι <<φυλακίζουν>>  περισσότερο φως από το επίπεδο τμήμα της οθόνης, και έτσι υπάρχει μεγάλη αντανάκλαση σε περιβάλλοντα με έντονο φωτισμό.

Παρόλα αυτά, τα θέματα, και η οθόνη του smartphone Mate 20 Pro δίνει στο κινητό ένα πολύ καλό πλεονέκτημα βάζοντάς το στην κατηγορία κινητών με τις καλύτερες οθόνες στην αγορά. Το OLED παρουσιάζει βαθιά μαύρα χρώματα και άπειρη αντίθεση, ενώ η Huawei έχει κρατήσει τα χρώματα αρκετά φυσικά: τα κόκκινα έχουν μια ωραία έκρηξη και ζωντάνια χωρίς να φτάνουν σε σημείο υψηλού κορεσμού.

Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για την προσαρμογή των επιδόσεων χρώματος, καθιστώντας τα πιο ψυχρά, πιο θερμά ή ενεργοποιώντας τη λειτουργία “Vivid” μπορεί να αυξηθεί ο κορεσμός. Ακόμη υπάρχει υποστήριξη βίντεο υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR). Για παράδειγμα, τα βίντεο HDR στο YouTube φαίνονται εξαιρετικά. Ωστόσο, το Netflix ή το Amazon Prime δεν υποστηρίζονται αυτήν την περίοδο από την οθόνη του Mate 20 Pro. 

Στο πάνω μέρος της οθόνης βρίσκεται μια εγκοπή. Αυτό ακριβώς το μικρό κομμάτι κρύβει όλους τους αισθητήρες που απαιτούνται για τη δυνατότητα βιομετρικού ξεκλειδώματος προσώπου.

Η εγκοπή στο Pro δεν είναι αυτή που απλά μιμείται τη μονάδα στο iPhone. Εδώ φιλοξενεί ένα πλήθος αισθητήρων και εξασφαλίζει ότι η οθόνη μπορεί να αναπτύσσεται προς τα έξω όσο το δυνατόν περισσότερο.

Huawei Mate 20 Pro: Απόδοση

Δεν υπάρχει πιο γρήγορο τηλέφωνο Android από το Huawei Mate 20 Pro. Όχι μόνο είναι ικανό να κάνει μια έντονη προσπάθεια μέσα από την επιλογή του σαν ορόσημο αλλά προσφέρει ασυνήθιστη χρήση στη πραγματική ζωή, η οποία ταιριάζει μόνο με όσους προτιμούν το iPhone XS και το iPhone XS Max.

Γιατί λοιπόν το  smartphone Mate 20 Pro είναι πολύ καλύτερο από κάθε άλλο  ανταγωνιστικό του Android; Η απάντηση βρίσκεται στον επεξεργαστή. Ακριβώς περίπου κάθε ναυαρχίδα Android 2018 όπως η LG G7, το OnePlus 6T, το Galaxy S9, τροφοδοτείται από το Snapdragon 845 της Qualcomm, έναν επεξεργαστή που κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 10nm.

Το Huawei Mate 20 Pro, από την άλλη πλευρά, τροφοδοτείται από το Kirin 980, ένα chipset σχεδιασμένο από την Huawei. Ακριβώς όπως η Apple και το A12 Bionic chip πυριτίου της, έχοντας την ικανότητα να κατασκευάσει ένα δικό της αξιόλογο chip, σημαίνει ότι δεν περιμένει ποτέ την καλή κριτική της Qualcomm να δημοσιευτεί με την επόμενη επανάληψη του Snapdragon chip σε μια απο τις επερχόμενες ναυαρχίδες.

Το Kirin 980 είναι κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική 7nm (όπως είναι η Apple A12 Bionic), η οποία επιτρέπει μικρότερα κενά μεταξύ των τρανζίστορ σε κάθε κομμάτι. Μια μικρότερη απόσταση οδηγεί σε βελτιωμένες επιδόσεις και, το σημαντικότερο, σε καλύτερη απόδοση.

Το τσιπ εδώ παραμένει μια μονάδα οκτώ πυρήνων, όπως και το προηγούμενο Kirin 970. Ωστόσο, χρησιμοποιεί πλέον τέσσερις πυρήνες χαμηλής ισχύος, δύο μεσαίες και δύο υψηλής ισχύος, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για συγκεκριμένες εργασίες.

Ψωνίστε οποιαδήποτε ναυαρχίδα με λογισμικό Android και θα είναι γρήγορη. Όμως πιστέψτε ότι το smartphone Mate 20 Pro δεν μπορεί να το συναγωνιστεί κανένα άλλο τηλέφωνο στην ταχύτητα.Οι εφαρμογές ανοίγουν αμέσως, αφού πατάτε το εικονίδιο χωρίς καμία καθυστέρηση και επιβράδυνση. 

Αυτό είναι πιθανό να οφείλεται στην ύπαρξη της 6GB μνήμης RAM. Η Huawei εγγυάται, επίσης, ότι το smartphone Mate 20 Pro θα συνεχίσει να είναι γρήγορο 12 με 18 μήνες αφού το έχετε στη κατοχή σας. Χαρακτηριστικό, το οποίο είναι πολύ πιο σημαντικό από το πόσο γρήγορη θα είναι η συσκευή τη στιγμή που θα την αγοράσετε.

Η εταιρεία έχει δώσει μεγάλη σημασία στην φροντίδα των γραφικών του συγκεκριμένου κινητού τηλεφώνου. Πρόκειται για το Mali G76 MP10 το οποίο μετατρέπει αυτό το τηλέφωνο σε ένα ακαταμάχητο εργαλείο, όταν πρόκειται για τυχερά παιχνίδια. Φυσικά και υπάρχουν αφιερωμένα τηλέφωνα στα παιχνίδια όπως το Razer Phone 2, αλλά το Huawei Mate 20 Pro είναι ένα εξίσου καλό smartphone με βάση το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Οι τίτλοι για το παιχνίδι ταχύτητας Asphalt 9 ξεκίνησαν πολύ γρήγορα στον ανταγωνισμό και βρήκα τον εαυτό μου σε ένα αγώνα σταθερά ταχύτερο σε σχέση με το Pixel 3 ή το Samsung Galaxy S9. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες συσκευές είναι αργές, απλά το Mate 20 Pro είναι ένα βήμα παραπάνω και θα ανταγωνιστεί στενά το επόμενο γενιάς chipset Snapdragon που πιθανότατα θα δούμε σύντομα.

Τα τηλέφωνα της Huawei πάντα εντυπωσιάζουν από το ‘’καλωσόρισμα’’ της συσκευής τόσο για τα Wi-Fi όσο και για τα δεδομένα. Οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι καθαρές όσον αφορά την ακρόασή τους και επίσης υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης διπλής SIM.

Είναι ενδιαφέρον να σας αναφέρω ότι δεν υπάρχει υποστήριξη microSD στο συγκεκριμένο smartphone. Αντ ‘αυτού, η Huawei έχει αναπτύξει μια νέα επεκτάσιμη κάρτα αποθήκευσης που ονομάζεται Nano Memory. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η κάρτα έχει το ίδιο μέγεθος με μια νανο-SIM και ταιριάζει στην ίδια υποδοχή. Βέβαια η εύρεση τέτοιου είδους καρτών για να αγοράσεις είναι δύσκολη.Η έλλειψη υποστήριξης της κάρτας microSD ωστόσο δεν είναι μεγάλο πρόβλημα αφού η εσωτερική αποθήκευση του κινητού φτάνει τα 128GB.

Ακόμη,για να αντισταθμίσει την υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών που λείπει, το Huawei περιλαμβάνει και έναν αντάπτορα dongle για τη σύνδεση ενσύρματων ακουστικών πάνω στην υποδοχή του κινητού μαζί με ένα βοηθητικό ζεύγος ακουστικών USB-C στο κουτί. Υπάρχει επίσης μια αξιοπρεπή ρύθμιση ηχείων στο κινητό τηλέφωνο, με θόρυβο που προέρχεται τόσο από την εγκοπή αλλά και από το κάτω μέρος της συσκευής.

Huawei Mate 20 Pro: Λογισμικό

Υπάρχουν τόσα πολλά που θα βρείτε να σας αρέσουν στο Huawei Mate 20 Pro αλλά, δυστυχώς, δεν θα γίνει το ίδιο με το λογισμικό του το οποίο χρειάζεται ακόμη περισσότερη βελτίωση.

Το ενοχλητικό EMUI του Huawei, το οποίο τρέχει στο Android 9 Pie, παραμένει ένας παράξενος συνδυασμός του λογισμικού της Google και του iOS. Έτσι, ο σχεδιαστής της εφαρμογής προσπαθεί να δημιουργήσει μια εμφάνιση που μοιάζει με iOS με πολλαπλές αρχικές οθόνες που θα είναι γεμάτες με εφαρμογές. Όπως επίσης, απαιτείται να αναφέρω το υπερβολικά φορτωμένο bloatware του συγκεκριμένου smartphone.

Τα εικονίδια είναι μπλοκαρισμένα και άσχημα, οι ειδοποιήσεις συχνά χάνουν σημαντικές πληροφορίες και το μενού ‘’Ρυθμίσεις’’ είναι ένα χάος επιλογών που είναι δύσκολο να βρεθούν τελικά.

Τα προβλήματα δεν περιορίζονται στον σχεδιασμό του UX. Το EMUI φαίνεται να περιορίζει δραστικά τη λειτουργικότητα. Πιο συγκεκριμένα, δεν μπορείτε να αλληλεπιδράσετε και να περιεργάζεστε ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος. Επίσης, αντιμετώπισα συνεχόμενα προβλήματα με τις υπηρεσίες Google που αρνούνται να συγχρονίσουν σωστά και αξιόπιστα.

Η Huawei έλαβε επίσης δύο από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά της Pie και τα χρησιμοποίησε στο συγκεκριμένο smartphone. Η ψηφιακή ευημερία είναι τώρα ψηφιακή ισορροπία και αυτό σας επιτρέπει να ορίσετε χρονοδιακόπτες για εφαρμογές, να παρακολουθείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε στο τηλέφωνό σας ανά ημέρα και να μειώσετε τα χρώματα τη νύχτα.

Οι χειρονομίες πλοήγησης είναι εδώ, που λειτουργούν περισσότερο σαν iOS από το Android όπως θα βρείτε στο Pixel 3. Όμως η εφαρμογή της Huawei χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία και βελτίωση γιατί πρέπει για να αναγνωρίσει τη χειρονομία να σύρετε το χέρι σας από την αριστερή πλευρά της οθόνης, κάτι το οποίο όμως συχνά αποτυγχάνει.

Σε αντίθεση με άλλους ιστότοπους, εξετάζουμε διεξοδικά κάθε προϊόν. Χρησιμοποιούμε πρωτότυπες δοκιμές στον κλάδο για να συγκρίνουμε σωστά τα χαρακτηριστικά. Θα σας λέμε πάντα τι βρίσκουμε γιατί δεν έχουμε κάποιο συμφέρον έτσι ώστε να κρύψουμε κάτι. Ποτέ δε, δεχόμαστε χρήματα για να αναθεωρήσουμε ένα προϊόν. Πείτε μας τι σκέφτεστε – στείλτε τα μηνύματά σας στους διαχειριστές της σελίδας.