Τεχνικά Χαρακτηριστικά του Κινητού Smartphone Google Pixel 3

Με μια εξαιρετική κάμερα, την πραγματικά απίστευτη λειτουργία Night Sight και ένα υπέροχο νέο σχέδιο, το κινητό Google Pixel 3 είναι ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα της αγοράς. Γιατί το νομίζουμε αυτό; Θα σας πούμε ότι γνωρίζουμε παρακάτω. 

Αναλυτικά

Ένα χρόνο κυκλοφορίας και το Pixel 3 συνεχίζει να είναι ακόμα ένα υπέροχο τηλέφωνο. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει κυρίως λόγο της υπέροχης κάμερας. Η χαμηλή ποσότητα μνήμης RAM πρέπει να αναφερθεί και με το Pixel 3a να προσφέρει σχεδόν τις ίδιες δεξιότητες κάμερας σε ένα πολύ φθηνότερο τηλέφωνο το κάνει να ξεχωρίζει. Επίσης περιμένουμε με ανυπομονησία το Pixel 4, το οποίο έχει μια επιπλέον κάμερα στο πίσω μέρος, με πιο ωραία διάταξη και πολλές νέες λειτουργίες λήψης. Ακόμα, εάν μπορείτε να το βρείτε σε καλή τιμή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε να προτείνουμε το Pixel 3 μόνο για τη φωτογραφική μηχανή και τη λήψη φωτογραφιών χαμηλού φωτισμού.

Πλεονεκτήματα
 • Τέλεια αλληλεπίδραση της αφής
 • Το Android της Google είναι το καλύτερο Android τηλέφωνο
 • Πολύ βελτιωμένος σχεδιασμός
 • Συγκλονιστική φωτογραφική μηχανή τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος
 • Γρήγορη ασύρματη φόρτιση και έξυπνη βάση Pixel (ακόμα και αν δεν περιλαμβάνεται)
Μειονεκτήματα
 • Δεν υπάρχει ξεκλείδωμα προσώπου
 • Μπορεί να χαραχτεί εύκολα

Βασικά Χαρακτηριστικά

 • Τιμή: πατήστε εδώ
 • Οθόνη FHD + 5,5 ιντσών
 • Snapdragon 845 επεξεργαστή
 • 4GB μνήμη RAM / 64GB μνήμη
 • Android Pie λειτουργικό σύστημα
 • Κάμερα 12,2 megapixel

Σύγκριση Τιμών

Τι Είναι το Google Pixel 3;

Η Google μόλις ανακοίνωσε τα Pixel 4 και Pixel 4 XL. Για μια ματιά σε βάθος στα δύο αυτά τηλέφωνα, δείτε την αναλυτική μας κριτική για το κινητό Pixel 4 και Pixel 4 XL.

Είμαστε στη μέση αυτού του άρθρου, γι’αυτό για την ώρα συνεχίστε να διαβάζετε την πλήρη ανάλυση του κινητού Pixel 3.

Σχεδιασμός Google Pixel 3, Πολύ Βελτιωμένος με Αποτέλεσμα ένα Υπέροχο Μικρό Τηλέφωνο

google pixel 3
Οι προηγούμενες συσκευές Pixel δεν ήταν υπέροχες εμφανισιακά. Το συγκεκριμένο κινητό είναι περισσότερο λειτουργικό παρά μοντέρνο. Περισσότερο ανθεκτικό παρά λεπτό. Το Google Pixel 3 είναι η πρώτη επαφή της εταιρείας στον αγώνα των καλύτερων κινητών όπως το Samsung Galaxy S10 Plus.

Από απόσταση και ειδικά όταν βλέπεις φωτογραφίες του κινητού, το Pixel 3 μοιάζει ακριβώς με το Pixel 2. Πάρτε το, κρατήστε το και στη συνέχεια θα παρατηρήσετε τη διαφορά.

Το πίσω μέρος είναι ομαλό, κατασκευασμένό τελείως από γυαλί και σχεδόν απαλό στην αφή. Έχει το φινίρισμα ενός έντονα γυαλισμένου βότσαλου και γλιστρά άνετα μέσα στην παλάμη σας. Αντί να έχει βάλει ένα απλό γυαλί στο πίσω μέρος, η Google αποφάσισε να χωρίσει το πάνω με το κάτω μέρος του γυαλιού, με αποτέλεσμα το πάνω τμήμα να είναι λαμπερό και η κάτω περιοχή ματ.

Λατρεύω το ματ φινίρισμα εδώ, είναι πιο εύκολα αντιληπτό στις λευκές και ροζ εκδόσεις, καθώς μειώνει τους λεκέδες και προσθέτει σε ένα μέρος της λαβής που χάνει συχνά όταν αντί για γυαλί υπάρχει μέταλλο. Κάνει όμως τη συσκευή να χαράζει πολύ εύκολα.

Αυτό είναι ένα ακόμη ολισθηρό τηλέφωνο, κάτι που θα σας είναι άγνωστο ειδικά αν προέρχεστε από ένα Pixel ή Pixel 2 κινητό, με αποτέλεσμα το γυαλί να είναι λιγότερο ανθεκτικό στις πτώσεις. Η εναλλαγή στο γυαλί όμως επιτρέπει στην Google να εισαγάγει την ασύρματη φόρτιση Qi και βοηθά στην αδιαβροχοποίηση με αντίσταση στο νερό IP68.

Μια θύρα USB-C είναι η μοναδική σύνδεση εδώ, δεν υπάρχει υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών και στο πλαϊνό μέρος έχει μια υποδοχή κάρτας SIM. Από τη δεξιά πλευρά υπάρχουν τα κουμπιά που ρυθμίζεις την ένταση ήχου και το κουμπί λειτουργίας ( Power Botton ) που στη λευκή μου έκδοση έχει μια αντίθεση στο χρωματισμό, με το συγκεκριμένο κουμπί να έχει ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα της μέντας.

Κατά τη γνώμη μου όταν σε ένα κινητό υπάρχουν όλα τα κουμπιά στη μία πλευρά, υπάρχει περίπτωση να αλλάζετε τυχαία την ένταση όταν θέλετε να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνο, κάτι το οποίο δεν είναι λειτουργικό και γι΄αυτό προτιμώ ο διακόπτης κλειδώματος να βρίσκεται σε ξεχωριστή πλευρά μόνος του.

Αναποδογυρίστε το τηλέφωνο και θα παρατηρήσετε τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ αυτής της συσκευής και του Google Pixel 3 XL που βρίσκεται στην οθόνη. Εκτός του ότι είναι μικρότερη (αυτή η συσκευή έχει μια οθόνη 5,5 ιντσών, σε αντίθεση με τις 6,3 ίντσες του Pixel 3 XL), το Pixel 3 δεν έχει την μικρή βαθιά εγκοπή στην οθόνη. Αντίθετα, έχει ένα πάνελ 18: 9 και ένα λεπτότερο περίγραμμα γύρω γύρω σε σχέση με αυτό που υπήρχε στο Pixel 2 με αποτέλεσμα να το κάνει να είναι πολύ πιο μοντέρνο και πολύ καλύτερο στην αίσθηση του χεριού.

Δεν πρόκειται για μια οθόνη που καλύπτει από άκρη σε άκρη όλο το κινητό, καθώς υπάρχουν δύο ηχεία στην μπροστινή μεριά του κινητού, από τα οποία το ένα βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης και το άλλο στο κάτω. Υπάρχουν επίσης δύο κάμερες selfie στο πάνω μέρος του κινητού δεξιά και αριστερά από το ηχείο.

Μια οθόνη 5,5 ιντσών μπορεί να ακούγεται υπερβολικά μεγάλη αν είστε συνηθισμένοι με τα παλαιότερα μοντέλα Pixel (οι οποίες συσκευές είχαν οθόνες 5 ιντσών) ή με ένα iPhone (συνήθως έχουν οθόνη 4,7 ιντσών), αλλά χάρη στην λεπτότερη στεφάνη, το Pixel 3 είναι σχεδόν το ίδιο σε συνολικό μέγεθος με αυτά τα δύο τηλέφωνα. Είναι άνετο να το χρησιμοποιήσετε στο ένα χέρι και αρκετά μικρό για να γλιστρήσει στην τσέπη ενός στενού τζιν ή μιας τσάντας. Θα έλεγα ότι είναι το τέλειο μέγεθος για ένα τηλέφωνο smartphone.

Στην Οθόνη Google Pixel 3 Δεν Υπάρχει Εγκοπή Αλλά Ούτε και Ανάλυση QHD +

Με 5,5 ίντσες, η οθόνη του Pixel 3 είναι η μεγαλύτερη στη κατηγορία των τηλεφώνων που δεν είναι Pixel XL. Είναι επίσης το καλύτερο.

 • Τα χρώματα είναι γερά και λαμπερά, και δεν υπάρχει κανένα από αυτά τα θολά λευκά που “χαλούσαν” την οθόνη στο Pixel 2 XL.
 • Τα μαύρα χρώματα είναι βαθιά και μελάνι, χάρη στην απόφαση να βάλουν ένα πάνελ OLED και όχι ένα LCD. Η οθόνη OLED επιτρέπει την απεικόνιση των εικονοστοιχείων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να απενεργοποιηθούν τελείως για να εμφανιστεί το τέλειο μαύρο.
 • Σημαίνει επίσης ότι δεν θα καταναλώνει υπερβολικά τη μπαταρία γιατί δεν θα έχει την οθόνη σε συνεχή λειτουργία, για τα μαύρα χρώματα που ουσιαστικά δεν χρειάζεται.
 • Η ανάλυση της οθόνης είναι FHD + (2160 x 1080), γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ανησυχία για όσους αναρωτιούνται γιατί δεν έχουν βάλει μια οθόνη Quad-HD + (2960 x 1440) όπως συναντάμε στο Samsung Galaxy S10 και στο LG G8.
 • Ειλικρινά, σε αυτό το μέγεθος οθόνης προσπαθώ να βρω κάθε διαφορά που μπορεί να υπάρχει μεταξύ των δύο αυτών αναλύσεων οθόνης που προαναφέραμε, με αποτέλεσμα να μην βρίσκω παρά μόνο στη περίπτωση που έχω αφύσικα κοντά την οθόνη του κινητού και ψάχνω με μεγάλη προσπάθεια να βρω μεμονωμένα pixels. Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Πρόκειται για ένα πάνελ με εξαιρετική ευκρίνεια,που δείχνει με μεγάλη λεπτομέρεια ότι εμφανίζεται στην οθόνη με αποτέλεσμα να μην ήταν τρομακτικά καλύτερο αν είχε υψηλότερη ανάλυση.

Η Google έχει επίσης προσθέσει την υποστήριξη HDR εδώ, σε συμβατά βίντεο στο YouTube που φαίνονται πραγματικά εκπληκτικά. Επίσης υπάρχει υποστήριξη HDR και στο Netflix.

Οι γωνίες προβολής είναι εξαιρετικές και υπάρχει αρκετή φωτεινότητα για να δείτε την οθόνη και σε εξωτερικό περιβάλλον. Στα μάτια μου δεν είναι η φωτεινότερη οθόνη σε αυτή τη κατηγορία, όμως, πιθανότατα θα τύχει να αλλάξετε χειροκίνητα τα επίπεδα φωτεινότητας της οθόνης πολύ περισσότερες φορές από, ας πούμε, ένα iPhone.

Το Google πρόκειται για μια ακριβή αναπαράσταση των χρωμάτων της οθόνης του Pixel 3 και υπάρχει αισθητά λιγότερος κορεσμός σε κόκκινα και πράσινα χρώματα από ό, τι θα βρείτε σε ένα τηλέφωνο της Samsung. Μπορείτε να τροποποιήσετε ελαφρώς τη ρύθμιση οθόνης με τις διαθέσιμες επιλογές Boosted (ενισχυμένη), Natural (φυσική) και Adaptive (προσαρμογής). Η τελευταία (αυτόματη προσαρμογή) είναι η προεπιλογή του κινητού και δεν ένιωσα την ανάγκη να την αλλάξω.

Η Απόδοση του Google Pixel 3 Είναι Ικανοποιητική και Τίποτα Περισσότερο.

Ένα πολύ προφανές θέμα “γεννήθηκε” όταν έγινε η αποκάλυψη του Pixel 3 από την εταιρεία Google γιατί τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν με δυσκολία. Η σκέψη του κόσμου ήταν αν έγινε βελτιστοποίηση του λογισμικού και πώς θα λειτουργούσε κάτι που είναι πολύ πιο σημαντικό από τους φανταστικούς αριθμούς και τα τεράστια ποσά μνήμης RAM που έδιναν στα προηγούμενα μοντέλα.

Αν ενδιαφέρεστε για τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του κινητού, εδώ είναι μια γρήγορη αναφορά: Snapdragon 845, 4GB RAM και 64GB μη επεκτάσιμη αποθήκευση με ένα μοντέλο των 128GB να είναι διαθέσιμο για 100€ επιπλέον. Φαίνεται λίγο φτωχό σε σύγκριση με άλλα τηλέφωνα ναυαρχίδες του 2019.

Τα 4GB της μνήμης RAM είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί δημιουργούνται προβλήματα στην απόδοση του κινητού και ελπίζω να υπάρχουν τουλάχιστον 6GB στο επόμενο μοντέλο τους το Pixel 4.

Αυτό το κινητό είναι γρήγορο, με αποτέλεσμα να μπορώ να ανοίξω οποιαδήποτε εφαρμογή θέλω σε αυτό χωρίς να υστερεί ή να κολλάει. Τα παιχνίδια παίζουν ομαλά και ανοίγουν τόσο γρήγορα όσο θα άνοιγαν σε οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο Snapdragon 845. Είναι, ωστόσο, πιο αργό από το iPhone XS κατά το άνοιγμα του ίδιου παιχνιδιού ή μιας εφαρμογής, αλλά αν το σκεφτείτε η σύγκριση των κινητών iPhone με αυτών των Android είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί παράγοντες.

Οι Λειτουργίες του Google Pixel 3, Όπως η Ποιότητα του Ήχου και η Επικοινωνία με το Κινητό ( Haptics) Είναι Εξαιρετικές.

Ήχος: Η ποιότητα από τα στερεοφωνικά ηχεία με θέα προς τα εμπρός είναι πραγματικά εξαιρετική. Καθώς ο ήχος στοχεύει προς εσάς, δεν είναι αποκλεισμένος από τα χέρια σας όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο και τα ερωτήματα του βοηθού της Google μπορούν εύκολα να ακουστούν σε ένα δωμάτιο. Δεν υπάρχει υποδοχή ακουστικών εδώ, αλλά η Google περιλαμβάνει τόσο έναν προσαρμογέα υποδοχής ακουστικών 3.5mm όσο και ένα ζευγάρι εξαιρετικά ακουστικά USB-C στο κουτί.

Αυτά τα ακουστικά μοιάζουν πολύ με τα Pixel Buds από το προηγούμενο έτος και διαθέτουν μερικές από τις ίδιες λειτουργίες μετάφρασης επίσης. Υπάρχει υποστήριξη Bluetooth 5, εάν είστε περισσότερο οπαδός των ασύρματων ακουστικών.

Haptics: ένα χαρακτηριστικό που συχνά ξεχνάμε για τα τηλέφωνα Android είναι η ανταπόκριση της αφής και γενικά η επικοινωνία μας με τη συσκευή ακόμα και αυτή η δονητική ειδοποίηση buzz που παίρνετε όταν ένα μήνυμα ή μια κλήση έρχεται στο κινητό. Η δόνηση στο Pixel 2 ήταν πολύ αδύναμη και αυτή που χρησιμοποιείται σε αυτό το μοντέλο δείχνει ότι η εταιρεία έκανε μια μεγάλη βελτίωση σε αυτό τον τομέα. Το Google φαίνεται να το γνωρίζει αυτό με αποτέλεσμα να έχετε πλέον περισσότερες μικρές haptics αντιδράσεις σε όλο το λειτουργικό σύστημα. Υπάρχει για παράδειγμα ένα όταν κατεβάζετε τον πίνακα ειδοποιήσεων και ένα άλλο όταν μετακινείτε τις εφαρμογές.

Ασφάλεια: με πολλά άλλα τηλέφωνα να αλλάζουν στο συστήματα ξεκλειδώματος προσώπου, φαίνεται λίγο περίεργο που η Google κρατάει σταθερό τον έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ο οπίσθιος αισθητήρας είναι απίστευτα γρήγορος και θα τον ήθελα οπωσδήποτε μέσα στη μέρα μου γιατί μέσω αυτού έχουμε τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουμε τις εφαρμογές αλλά και να εμφανιστούν αποθηκευμένοι κωδικοί. Όμως κάποια μορφή ξεκλειδώματος μέσω του προσώπου θα ήταν ωραία να τη δούμε στο προσεχές μέλλον και από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Το Λογισμικό του Google Pixel 3. Το Android 10 Είναι Πλέον Εδώ, Φέρνοντας Σκουρόχρωμη Λειτουργία.

Το Google Pixel 3 “τρέχει” το Android 10 με τον εκκινητή των pixel να βρίσκεται στην κορυφή και είναι η καλύτερη εμπειρία λογισμικού σε οποιοδήποτε τηλέφωνο Android. Σίγουρα λείπουν μερικά χαρακτηριστικά. Μια βαθυστόχαστη και προσαρμόσιμη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταριών είναι η πιο προφανής έλλειψη για μένα, αλλά η γενική εμπειρία είναι φανταστική. Το Android 10 προσφέρει εύχρηστες λειτουργίες όπως η σκοτεινή λειτουργία και νέες κινήσεις για την περιήγηση στο περιβάλλον χρήστη.

Το περιβάλλον χρήστη (UI) είναι καθαρό και απλό. Γρήγορο για να περιηγηθείτε και να μην βαρεθείτε ποτέ. Υπάρχουν οι βασικές εφαρμογές Google που είναι προεγκατεστημένες και απολύτως καμία άλλη εφαρμογή με αποτέλεσμα να μην έχετε “αχρηστες” για σας εφαρμογές που σας πιάνουν τζάμπα τον χώρο. Ως χρήστης των υπηρεσιών Google, ο τρόπος λειτουργίας και συγχρονισμού όλων των δεδομένων είναι κάτι παραπάνω από φανταστικός.

Η εφαρμογή Google Photos παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να αποθηκεύσετε φωτογραφίες, με το Pixel 3 να προσφέρει απεριόριστες upload (ανεβάσματα) πλήρους ανάλυσης στο cloud.

Σε αντίθεση με άλλους ιστότοπους, εξετάζουμε διεξοδικά κάθε προϊόν. Χρησιμοποιούμε πρωτότυπες δοκιμές στον κλάδο για να συγκρίνουμε σωστά τα χαρακτηριστικά. Θα σας λέμε πάντα τι βρίσκουμε γιατί δεν έχουμε κάποιο συμφέρον έτσι ώστε να κρύψουμε κάτι. Ποτέ δε, δεχόμαστε χρήματα για να αναθεωρήσουμε ένα προϊόν. Πείτε μας τι σκέφτεστε – στείλτε τα μηνύματά σας στους διαχειριστές της σελίδας.